KookJij

Heksenhapje

Een heerlijk heksenhapje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heksenhapje te bereiden

Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Bak 1 in ringen gesneden prei ongeveer 2 minuten, voeg hier dan 200 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen en portabello’s) aan toe met een eetlepel fijngehakte bieslook. Bak dit ook een minuut of 2 mee, dan kan er 100 gram in blokjes gesneden ham erbij en breng je het op smaak met zout en peper. Kluts dan in een schaaltje 3 eieren met 125 ml slagroom, tot het een kleur heeft. Doe in 6 ingevette en bebloemde ovenschaaltjes, of in bijvoorbeeld een muffinvorm elk een velletje bladerdeeg. Doe dan het champignonmengsel erbij en daarna giet je er overal wat ei-slagroommengsel bij. Dan kan het in de voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst