Recept
« Terug naar recepten
Heksenhapje
PT40M
Heksenhapje
Een heerlijk heksenhapje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heksenhapje te bereiden
Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Bak 1 in ringen gesneden prei ongeveer 2 minuten, voeg hier dan 200 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen en portabello’s) aan toe met een eetlepel fijngehakte bieslook. Bak dit ook een minuut of 2 mee, dan kan er 100 gram in blokjes gesneden ham erbij en breng je het op smaak met zout en peper. Kluts dan in een schaaltje 3 eieren met 125 ml slagroom, tot het een kleur heeft. Doe in 6 ingevette en bebloemde ovenschaaltjes, of in bijvoorbeeld een muffinvorm elk een velletje bladerdeeg. Doe dan het champignonmengsel erbij en daarna giet je er overal wat ei-slagroommengsel bij. Dan kan het in de voorverwarmde oven op 190 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten!