KookJij

Quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

Deze kleine quiche was na 20 minuten heerlijk bruin en gaar van binnen. Ik heb maar een kleine airfryer en had toevallig nog een kleine springvorm van 16 cm doorsnede (HEMA) die precies in het bakje van mijn airfryer paste. Dit taartje kun je natuurlijk ook gewoon in je oven bakken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer te bereiden

  1. Verwarm de airfryer voor volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand in met wat boter of olie.
  3. Bekleed de spingvorm met het ontdooide bladerdeeg en prik de bodem in met een vork.
  4. Leg op het bladerdeeg een plak ham en 1/3 deel van de geraspte kaas, zodat de bodem niet te nat wordt.
  5. Verdeel de in stukken gesneden asperges hierover.
    Snij de rest van de ham in stukjes en verdeel dit weer over de asperges.
  6. Klop de eieren en de room met een garde glad. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat, worcestersaus. Giet dit over de ham/asperge-massa.
  7. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak het taartje 20 minuten in de Airfryer op 200 graden.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Gebruik voor een springvorm van 20 cm. de dubbele hoeveelheid van de ingrediënten.
Bekleed de springvorm goed met bakpapier. Bak het taartje in een op 200 graden voorverwarmde oven plm. 20 minuten
tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Lekker met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst