KookJij

Provençaalse witlofschotel met ham ei en kaas

Bij dit recept gaat alles in één (hapjes)-pan. En als je pan in de oven kan heb je ook geen ovenschaal nodig. Ik heb wel zelf de aardappelblokjes voorgekookt, maar wil je nog sneller klaar zijn gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Provençaalse witlofschotel met ham ei en kaas te bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes plm.5 tot 7 minuten tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze nog even droogstomen.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de witlofreepjes beetgaar samen met de sjalot-snippers en het knoflook. Kruid de witlof met Provençaalse kruiden, peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
  3. Meng de ham en de room door de witlof. Breng alles aan de kook.
  4. Roer 1/3 deel van de geraspte kaas door de witlof.
  5. Voeg hierna de aardappelblokjes, hardgekookte ei en gehakte peterselie erdoor. Meng alles goed door elkaar.
  6. Strooi de rest van de geraspte kaas erover .
  7. Zet de hapjespan met witlof ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas een lichtbruine kleur heeft gekregen.
  8. Is je hapjespan niet geschikt voor de oven doe dan alles in een ovenschaal.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker snel klaar en we hebben er van gesmuld.
Inspiratie deed ik op van een dergelijk recept van internet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst