Lekker voorgerecht bij een etentje.
De soep is vegetarisch als je groentebouillon of kruidenbouillon gebruikt en alleen hardgekookt ei.
Recept
« Terug naar recepten
Romige bloemkoolcrèmesoep met ham en hardgekookt ei
PT15M
Romige bloemkoolcrèmesoep met ham en hardgekookt ei
Als we bloemkool eten blijft er altijd wel een deel bloemkool over omdat we maar met zijn tweeën zijn.
Omdat mijn man een echte soepliefhebber is, wordt er bijna altijd een soep van gemaakt. Deze keer is het een gladde crèmige bloemkoolsoep geworden. Lekker met
gehakte stukjes hardgekookt ei en hamreepjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige bloemkoolcrèmesoep met ham en hardgekookt ei te bereiden
- Smelt de boter een pan. Bak hierin de prei en de bloemkool omscheppend plm. 5 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe de soep in borden of kommen en garneer de soep met hardgekookt ei, ham en peterselie.