KookJij

Romige bloemkoolcrèmesoep met ham en hardgekookt ei

Als we bloemkool eten blijft er altijd wel een deel bloemkool over omdat we maar met zijn tweeën zijn. Omdat mijn man een echte soepliefhebber is, wordt er bijna altijd een soep van gemaakt. Deze keer is het een gladde crèmige bloemkoolsoep geworden. Lekker met gehakte stukjes hardgekookt ei en hamreepjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige bloemkoolcrèmesoep met ham en hardgekookt ei te bereiden

  1. Smelt de boter een pan. Bak hierin de prei en de bloemkool omscheppend plm. 5 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Doe de soep in borden of kommen en garneer de soep met hardgekookt ei, ham en peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker voorgerecht bij een etentje.
De soep is vegetarisch als je groentebouillon of kruidenbouillon gebruikt en alleen hardgekookt ei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst