Recept
« Terug naar recepten
Bloemkooloep met reepjes knapperig gebakken ham
PT15M
Bloemkooloep met reepjes knapperig gebakken ham
Ik had nog een kleine bloemkool van zo'n pakketje bloemkool met broccoli. De bloemkool was een beetje te weinig om als groente te eten, dus gekozen voor soep. In de soep zit alleen bloemkool, een uitje en wat room. Gegarneerd met de knapperig gebakken hamreepjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkooloep met reepjes knapperig gebakken ham te bereiden
- Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. De stronk kan ook mee, maar snij die iets kleiner.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de schoongemaakte bloemkoolroosjers hieraan toe en bak even mee.
- Giet zoveel water bij de bloemkool, dat de bloemkool niet onderstaat (plm. 1 vingerkootje eronder). Doe de verkruimelde bouillontablet en de kurkuma erbij. Breng de soep aan de kook en laat de soep plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep groeg (laat wat van de bloemkool heel).
- Roer de slagroom of melk door de soep. Maak de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak ondertussen de hamreepjes knapperig in een 1/2 eetlepel olie in een koekenpan.
- Garneer eventueel met wat gehakte peterss
- elie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De soep is vegetarisch als je in plaats van de hamreepjes er wat geraspte kaas overdoet.