Recept
« Terug naar recepten
Eenpersoons hartige taartjes met bacon en uien (zonder kaas)
PT20M
Eenpersoons hartige taartjes met bacon en uien (zonder kaas)
Pittige kleine taartjes die heerlijk zijn bij de borrel. Een lekker hartig taartje voor diegenen die niet van kaas houden. Ook lekker als voorgerecht je.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
boek " Twaalf maanden lekker eten van AH"
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eenpersoons hartige taartjes met bacon en uien (zonder kaas) te bereiden
- Bladerdeeg ontdooien.
- Boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende melk en slagroom erdoor roeren. Blijven roeren tot gladde gebonden saus. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Saus iets laten afkoelen. Een voor een de eieren erdoor roeren.
- Ui pellen en snipperen.
- Bacon in kleine stukjes snijden. I
- n koekenpan olie verkitten en hierin bacon 2 min bakken. Uisnippers erbij en in 5 minuten lichtbruin bakken. Laten
afkoelen. T - Taartvormpjes bekleden met bakpapier of invetten en dan bekleden met het bladerdeeg. Inprikken met een vork.
- Oven voorverwarmen op 225 graden boven- en onderwarmte.
- . Spek-uimengsel over de vormpjes verdelen. Saus erover verdelen.
- Taartjes in 20 minuten gaar en bruin bakken.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De taartjes kunnen lauw of koud gegeten worden en zijn heerlijk.