KookJij

Herfstsalade met peer en roquefort

Een heerlijk herfstsalade met peer en roquefort recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herfstsalade met peer en roquefort te bereiden

Maak de veldsla schoon, spoel en zwier hem droog.


Pel de uien en snij ze in ringen. Fruit ze glazig in een pan met olijfolie. Blus met de rode wijn en de azijn. Voeg de honing en de kruiden toe. Laat op middelhoog vuur 15 tot 20 minuten sudderen.


Spoel de peren. Snij of schaaf ze overlangs in dunne plakken. Kleur ze goudgeel in de pan met een klontje boter. Bestrooi met poedersuiker en laat lichtjes karamelliseren. Voeg de amandelen toe en laat ze nog even mee kleuren.


Snij de roquefort in blokjes. Neem de peertjes en de amandelen uit de pan. Doe er de kaas in en laat lichtjes smelten. Verdeel alle ingrediënten over mooie kommen of borden. Werk af met tuinkers en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Amau, dit is lekker. Ik heb e.e.a. gemaakt, maar wel met minder zoet: tuinkers vervangen door het steviger waterkers, Geeft net iets meer pit. Poedersuiker weggelaten. Hangt ook een beetje van de peren af uiteraard....