Recept
« Terug naar recepten
Hertebiefstuk in rodeportsaus
PT70M
Hertebiefstuk in rodeportsaus
Een heerlijk hertebiefstuk in rodeportsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertebiefstuk in rodeportsaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker,tijm en peper naar smaak in.Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien en laat ze in 35 minuten gaar worden.Keer ze halverwege.Bestrooi de hertenbiefstukjes naar smaak met zout en peper.Bak ze in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur in 3 minuten per kant bruin(ze mogen van binnen nog rood zijn).Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.Verwarm de oven voor op 225 graden.Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord.Schenk de port en de rest van de fond bij het bakvet,roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus.Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven.Laat de hertenbiefstukken in 5 minuten per kant rosè worden.Snijd ze in plakken en leg die op warme borden.Schep er wat rode portsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.
Johan zegt: