Recept
« Terug naar recepten
Hongaarsche paprikaschotel
PT120M
Hongaarsche paprikaschotel
Een heerlijk hongaarsche paprikaschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarsche paprikaschotel te bereiden
Snij alles voor je begint, het vlees en spek in kleine stukjes,de uien in halve ringen,paprika in reepjes zonder het zaad, de knoflook snijden in kleinestukken (niet persen).
Verhit de boter en de olie in een braadpan.
Bak het vlees in twee gelijke porties goed bruin.
Schep het vlees uit de pan en bak het spek in het achtergebleven vet goed aan(net niet knapperig), voeg de uien toe laat deze glazig fruiten, blijf goed omscheppen laat de knoflook kort meebakken,voeg de tomaten puree paprikapoeder,rosemarijn en laulierblad toe,laat dit kort mee bakken, blus het geheel af met het bier en laat alles aan de kook komen.
wanneer het kookt vleestoevoegen deksel op de pan en op een kleine pit laten sudderen,(af en toe omscheppen)na ongeveer 50 minuten de paprika\'s toevoegen en nog 10 minuten laten suderen(en omscheppen )op het laatst een papje van maizena toevoegen .
Serveer het alles met stokbrood
Eet smakelijk
Verhit de boter en de olie in een braadpan.
Bak het vlees in twee gelijke porties goed bruin.
Schep het vlees uit de pan en bak het spek in het achtergebleven vet goed aan(net niet knapperig), voeg de uien toe laat deze glazig fruiten, blijf goed omscheppen laat de knoflook kort meebakken,voeg de tomaten puree paprikapoeder,rosemarijn en laulierblad toe,laat dit kort mee bakken, blus het geheel af met het bier en laat alles aan de kook komen.
wanneer het kookt vleestoevoegen deksel op de pan en op een kleine pit laten sudderen,(af en toe omscheppen)na ongeveer 50 minuten de paprika\'s toevoegen en nog 10 minuten laten suderen(en omscheppen )op het laatst een papje van maizena toevoegen .
Serveer het alles met stokbrood
Eet smakelijk