Recept
« Terug naar recepten
Honingsorbet met pijnboompitten
PT60M
Honingsorbet met pijnboompitten
Een heerlijk honingsorbet met pijnboompitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Honingsorbet met pijnboompitten te bereiden
Bereiding:
Vermeng honing, citroensap, oranjebloesemwater en water.
Draai er in de sorbetiére ijs van.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen.
Meng de pijnboompitten en het eiwit door het ijs en zet tot gebruik in de diepvries.
Uitserveren:
Versier de champagneglazen met een suikerrandje en doe de ijsbolletjes hierin.
Garneer met mandarijnpartjes,
Vermeng honing, citroensap, oranjebloesemwater en water.
Draai er in de sorbetiére ijs van.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen.
Meng de pijnboompitten en het eiwit door het ijs en zet tot gebruik in de diepvries.
Uitserveren:
Versier de champagneglazen met een suikerrandje en doe de ijsbolletjes hierin.
Garneer met mandarijnpartjes,
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bert Allers zegt:
Oranjebloesemwater kan je kopen bij een goede slijter of apotheek
Bert Allers zegt:
Ingredienten zijn ook te verkrijgen bij de HANOS
Met een andere honing heb ik niet geprobeerd
Oranjebloesemwater is gedisteleerd uit sinaasappelbloesemblaadjes, alternatief is rozenwater