KookJij

Honingsorbet met pijnboompitten

Een heerlijk honingsorbet met pijnboompitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Honingsorbet met pijnboompitten te bereiden

Bereiding:

Vermeng honing, citroensap, oranjebloesemwater en water.
Draai er in de sorbetiére ijs van.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen.
Meng de pijnboompitten en het eiwit door het ijs en zet tot gebruik in de diepvries.

Uitserveren:

Versier de champagneglazen met een suikerrandje en doe de ijsbolletjes hierin.
Garneer met mandarijnpartjes,

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Zij nog vermeld dat ik deze sorbet op onze kookclub heb gemaakt
Ingredienten zijn ook te verkrijgen bij de HANOS
Met een andere honing heb ik niet geprobeerd
Oranjebloesemwater is gedisteleerd uit sinaasappelbloesemblaadjes, alternatief is rozenwater
Bert Allers

Bert Allers zegt:
Oranjebloesemhoning kan je in een goede reformwinkel kopen.
Oranjebloesemwater kan je kopen bij een goede slijter of apotheek
nirran

nirran zegt:
Hoi, Ik heb een ijsmachine en probeer daar graag nieuwe smaken uis in uit. Maar wat is oranjebloesem water, en waar haal je dat vandaan? Kun je het ijs ook zonder maken en kan het ook metandere honig?