Recept
« Terug naar recepten
Horentje aardbei
PT45M
Horentje aardbei
Een heerlijk horentje aardbei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Horentje aardbei te bereiden
Voorbereiding
Plaats de slagroom en een kom enkele uren in de koelkast. De gelatine weken in koud water. De aardbeien wassen, laten uitlekken en droog betten met een doek. De kroontjes verwijderen. 400 g aardbeien pureren in de mengbeker van een mixer. De gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig verwarmde aardbeienpuree en dit papje door de rest van de puree roeren. De aardbeienpuree in de koelkast zetten. De slagroom in de gekoelde kom gieten. Vanillesuiker toevoegen en de room stijf kloppen. Op het laatst de poedersuiker toevoegen. Spatel de room door de opstijvende aardbeienpuree en zet alles een nacht afgedekt in de koelkast.
Bereiding
Halveer de resterende aardbeien. Doe de aalbessengelei in een pannetje en laat de gelei op een zacht vuurtje smelten. Wentel de halve aardbeien in de gesmolten gelei. Leg op de bodem van ieder horentje enkele halve aardbeien.
Presentatie
Vul de horentjes met afwisselend een laag mousse en een laag halve aardbeien. Eindig met halve aardbeien.
Plaats de slagroom en een kom enkele uren in de koelkast. De gelatine weken in koud water. De aardbeien wassen, laten uitlekken en droog betten met een doek. De kroontjes verwijderen. 400 g aardbeien pureren in de mengbeker van een mixer. De gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig verwarmde aardbeienpuree en dit papje door de rest van de puree roeren. De aardbeienpuree in de koelkast zetten. De slagroom in de gekoelde kom gieten. Vanillesuiker toevoegen en de room stijf kloppen. Op het laatst de poedersuiker toevoegen. Spatel de room door de opstijvende aardbeienpuree en zet alles een nacht afgedekt in de koelkast.
Bereiding
Halveer de resterende aardbeien. Doe de aalbessengelei in een pannetje en laat de gelei op een zacht vuurtje smelten. Wentel de halve aardbeien in de gesmolten gelei. Leg op de bodem van ieder horentje enkele halve aardbeien.
Presentatie
Vul de horentjes met afwisselend een laag mousse en een laag halve aardbeien. Eindig met halve aardbeien.