Recept
« Terug naar recepten
IJs uit de oven
PT20M
IJs uit de oven
Een heerlijk ijs uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJs uit de oven te bereiden
1. Doe de walnoten, hazelnoten, pistaches en pijnboompitten in een mengkom. Hak ze grof. Doe er de gedroogde pruimen en de amaretto bij en bewerk alles samen tot een grove pasta. Meng er de abrikozenjam onder.
2. Laat het ijs goed bevriezen. Rol het (snel!) in de notenpasta en druk lichtjes aan zodat de bollen helemaal bedekt zijn. Laat ze opnieuw heel hard worden in de diepvriezer.
3. Leg op elk vel filodeeg een ijsbol. Vouw toe en steek vast met een houten prikker. Zet een paar minuten in de (voorverwarmde) oven op 200°C, tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is. Heerlijk met karamelsaus!
Tip
IJs smelt en moet dus keihard zijn voor het de oven in gaat. Filodeeg is zo fijn dat het meteen knapperig is maar om het nog sneller goudbruin te laten kleuren, kunt u het eventueel heel lichtjes betrijken met gesmolten boter.
2. Laat het ijs goed bevriezen. Rol het (snel!) in de notenpasta en druk lichtjes aan zodat de bollen helemaal bedekt zijn. Laat ze opnieuw heel hard worden in de diepvriezer.
3. Leg op elk vel filodeeg een ijsbol. Vouw toe en steek vast met een houten prikker. Zet een paar minuten in de (voorverwarmde) oven op 200°C, tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is. Heerlijk met karamelsaus!
Tip
IJs smelt en moet dus keihard zijn voor het de oven in gaat. Filodeeg is zo fijn dat het meteen knapperig is maar om het nog sneller goudbruin te laten kleuren, kunt u het eventueel heel lichtjes betrijken met gesmolten boter.
shar zegt: