KookJij

Indiase gehakttaart

Een heerlijk indiase gehakttaart recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase gehakttaart te bereiden

Oven voorverwarmen op 200°C.
Deeg laten ontdooien.
Pepertje uit het groentepakket schoonmaken en in ringetjes snijden.
Gehakt rul bakken.
Knoflook erover persen, pepertje en groenten erbij en even meebakken.
Mix met 50 ml water, sambal en ketjap toevoegen.
Goed omroeren.
Mengsel af laten koelen.
Eieren loskloppen.
Vorm met deeg bekleden.
Eieren door mengsel scheppen en in taartvorm doen.
In midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique

monique zegt:
Bij dit soort recepten giet ik altijd het mengsel af en voeg een extra ei toe, werkt tot nu toe prima! Heerlijk recept trouwens! Ik heb er alleen nog gekookte rijst door gedaan.
Bertie

Bertie zegt:
Heerlijk recept
slaatje

slaatje zegt:
Is het proberen waard :D Groetjes Gerda.
Anna

Anna zegt:
Wat ook een optie is: snij het bovenste deel van een Turks brood, hol het iets uit. Vervolgens insmeren met een mengsel van een goede olijfolie en knoflook. Daarin het gehakt-groente mengsel storten en afbakken. Heerlijk! ;):D:p
Groetjes,
Anna.
flavia

flavia zegt:
Hai Karin,
Vandaag heb ik deze gehakttaart gemaakt en die was erg lekker. Ik heb geen deeg voor hartige taarten gebruikt, want daar heb ik geen goede ervaringen mee. Ik heb gewoon bladerdeegplakjes uit de diepvries genomen en daar de vorm mee bekleed, gewoon met mijn vingers op elkaar gedrukt in de vorm. Dat gaat altijd prima en waar nodig is het deeg bijknippen.
Bedankt, Flavia:):p
truitje

truitje zegt:
Ik heb het diepvries deeg voor hartige taart van Koopmans gebruikt en volledig laten ontdooien, met een beetje bloem iets uitgerold zodat het in de ovenschoteltjes (15cm) paste maar het resultaat was keihard, het groente/kip mengsel was niet te nat anders had afgieten ook een optie geweest. Gelukkig heb ik niet alleen dit probleem. Ik had ook al bedacht dat ik de volgende keer maar bladerdeeg moet gebruiken voor deze preitaartjes. De vulling was trouwens wel erg lekker. Ik dank jullie voor de reacties. Groetjes Gerda :p:p:p
grietje56

grietje56 zegt:
Ik had ook die van Koopman gebruikt. Wellicht een goede tip kookgek4. Djw ;)
Zou het ook helpen als je eerst het groentenmengsel door een zeef haalt? (schiet me spontaan binnen) want paneermeel zal zeker een goede oplossing zijn, maar ik ben niet zo happig op een "dubbele" bodem. Misschien is afgieten van het mengsel dan ook een optie? Je merkt wel, ik ben nog niet echt overtuigd. Maarrrr het idee is oke!;)
grietje56

grietje56 zegt:
Yep, ik las net de reactie van truitje, na het inloggen de reactie van hubertina. Ook ik heb de ervaring dat deeg voor hartige taart vaak droog en hard wordt (of papperig) en gebruik daarom bladerdeeg. Misschien is er iemand die andere (betere) ervaringen heeft met deeg voor hartige taart? Misschien doe ik (wij)iets verkeerd??
Voor de rest lijkt me deze hartige taart erg lekker ;)
hubertina

hubertina zegt:
Nog even uitleg over http.
Ik probeerde een smiley toe te voegen met dit als resultaat!Nog even oefenen dus!!
hubertina

hubertina zegt:
Het lijkt mij ook een heerlijke taart. Zelf gebruik ik altijd bladerdeeg.
Groetjes.
http://static.kookjij.nl/images/smiley/confused.gif
truitje

truitje zegt:
Hoi Karin, lijkt me heerlijk en ik wil het zeker ook een keer maken maar, ik heb een vraag; Wat is jouw ervaring met het deeg voor hartige taart, ik heb namelijk deze week hartige (eenpersoons) preitaartjes gemaakt maar het deeg was zo hard als 'steen' en de bodem was erg papperig.
Groetjes Gerda :p:p:p
beertje36

beertje36 zegt:
Lijkt me zeker de moeite om een keer te gaan maken :o:o