Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met rundergehakt, spitskool , pindakaas en sambal.
PT60M
Hartige taart met rundergehakt, spitskool , pindakaas en sambal.
Deze verrassende lekkere taart is goed voor 4 personen. Hartig en pittig. Je
maakt 'm in een handomdraai en uiteraard zo pittig als jezelf wilt. Gewoon
meer sambal gebruiken. Deze taart is ook bijzonder smaakvol met witte
kool als variatie. Per punt 489 kcal. De taart op de foto is de gehalveerde
hoeveelheid voor 2 personen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met rundergehakt, spitskool , pindakaas en sambal. te bereiden
- Blancheer de kool 4 minuten in kokend water, giet af ( bewaar iets van het vocht) en laat goed uitlekken.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui met de knoflook .
- Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur bruin en rul .
- Roer de pindakaas los met een klein beetje van het blancheer vocht van de kool.
- Zo wordt het dunner en laat het zich zo dadelijk beter door de kool mengen.
- Voeg de pindakaas , sambal en peper aan het gehakt toe. Roer alles goed door.
- Voeg de spitskool toe, en laat deze even meebakken.
- Beleg de vorm met het hartig taartdeeg.
- Stort het mengsel uit de pan erbovenop en verdeel het gelijkmatig.
- Klop de 2 eieren los met wat peper en zout en verdeel dit over de bovenkant van de taart.
- Zet de taart voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Prima op voorhand te bereiden. Lekker met pittige mini augurkjes
Trudi Millenaar zegt: