TIP Snij de uitgelekte soe-oen in stukjes dat eet prettiger. Lekker met wat
chilisaus of ketchup.
Recept
« Terug naar recepten
Tutup ( Indische pastei)
PT55M
Tutup ( Indische pastei)
Deze ovenschotel klinkt Indisch, maar als je de ingrediënten bekijkt lijkt het
gerecht bovenal Hollands. Pastei Tutup of Toetoep is echt zo'n gerecht, dat
de Indische Nederlanders eind jaren 50 in hun keuken geïntroduceerd
hebben. De sambal, soe-oen en de ketjap manis laten zien, dat dit gerecht
een Oosters tintje heeft. De ene kiest voor een flinke lepel sambal voor
extra pit en weer een ander strooit wat kaas over de ovenschotel. Maar
worteltjes, doperwten en soe-oen gebruikt iedereen. Je kunt dit gerecht
vergelijken met Indische macaroni.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tutup ( Indische pastei) te bereiden
- Kook de geschilde aardappelen met een half kippenbouillonblokje gaar.
- Rul het gehakt samen met de gesnipperde sjalot en de knoflook in enkele minuten bruin.
- Voeg de sambal en de ketjap toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de prei, wortel en erwtjes toe en bak af en toe omscheppend een minuut of 7 .
- Kook ondertussen de soe-oen volgens de verpakking gaar. Giet deze af , spoel koud en laat uitlekken. *** ZIE TIP
- Voeg deze toe aan de pan met het gehakt. Roer alles goed door , breng op smaak met peper en zout en stort de inhoud van de pan in een ovenschaal.
- Leg daarop de in plakken gesneden eieren. Giet de aardappelen af en stamp met roomboter, melk, nootmuskaat en zout en peper naar smaak tot een smeuïge puree.
- Dek de ovenschaal af met aardappelpuree en werk af met het losgeklopt ei.
- Intussen is je oven voorverwarmd op 180 graden en laat je de schotel in 30 minuten garen.