Pastei tutup is een Indische ovenschotel met Nederlandse ingrediënten. Aardappelen, worteltjes en doperwten en gehakt of kip. Het blijkt dat deze ovenschotel al generaties lang wordt doorgegeven binnen Indische families. Pastei tutup (betekent afgedekt) is een ovenschotel met een romige aardappelpuree. De vulling bestaat voornamelijk uit: en dat geldt
voor mijn recept kruidige kipfilet, plakjes hardgekookte ei, worteltjes en doperwten. Op internet en in mijn Indonesische kookboeken vind je diverse recepten van Pastei Tutup. Ik heb er zelf "mijn eigen" ovenschotel van gemaakt door te variëren met kruiden en verse groenten te gebruiken. Oorspronkelijk worden er doperwten en worteltjes uit pot of blik voor gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Indische ovenschotel Tutup met kipfilet ,doperwten, worteltjes en ei
PT30M
Indische ovenschotel Tutup met kipfilet ,doperwten, worteltjes en ei
Pastei Tutup is een Indische ovenschotel met Nederlandse ingrediënten. De ovenschotel in mijn recept bestaat uit kipfilet, plakjes hardgekookte ei, worteltjes en doperwten, afgedekt met aardappelpuree.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische ovenschotel Tutup met kipfilet ,doperwten, worteltjes en ei te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af maar laat ze nog even goed droogstomen op een lage warmtebron.
- Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak hiervan een lekkere smeuïge aardappelpuree met 2 eetlepels roomboter, scheutje melk en het losgeklopte ei.
- Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes – in gedeelten - snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Bak de sjalot- en knoflooksnippers in het overgebleven vet glazig. Bak het kerriepoeder en de sambal even mee.
- Doe de kipstukjes weer terug in dezelfde pan. Maak op smaak met peper, zout en ketjap.
- Kook de worteltjes en de doperwten samen gaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet en roer 1 eetlepel boter door de groenten. Meng de groenten met de kipstukjes en doe ze als onderste laag in de ovenschaal.
- Snij de hardgekookte eieren in plakjes en verdeel die over het kip/groentemengsel.
- Verdeel de puree erover.
- Zet de schaal 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een lichtbruine korst heeft gekregen..