Einde van de week is bij mij vaak creatief koken met wat ik nog in huis heb.
Koelkast leegmaken zodat er zaterdags weer een nieuwe lading in kan. Ik vind het altijd weer een uitdaging om niks weg te hoeven gooien en toch iets lekkers op tafel te zetten.
Ik had nog broccoli liggen en had trek in stamppot zo kwam ik dus op dit idee. Even inventariseren wat ik zoal nog meer kon gebruiken en de combinatie van broccoli met ham en ui leek me niet verkeerd. De stamppot kreeg een Aziatisch tintje door de sambal en de ketjap. En ze vonden het hier thuis allemaal heerlijk. Missie geslaagd.
Recept
« Terug naar recepten
Broccolistamppot met ham, ei en ui
PT30M
Broccolistamppot met ham, ei en ui
Ik heb deze stamppot wat meer bite gegeven door de broccoli even in
kokend water te zetten en daarna met de ham en ui mee te wokken. Voor
een zachtere variant voeg je de broccoli na 10 minuten aan de aardappels
toe en kook je deze samen verder gaar.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolistamppot met ham, ei en ui te bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Je kunt de eieren na 10 minuten kooktijd bij de aardappelen meekoken, dit bespaart extra afwas.
- Maak kleine roosjes van de broccoli (de stronk kun je schillen en in blokjes snijden) en giet er kokend water op tot alles onder water staat. Laat ze ongeveer 5 minuten staan en laat ze dan goed uitlekken.
- Fruit in een wok of hapjespan de gesnipperde ui tot glazig en voeg de hamblokjes toe.
- Doe de ketjap en de sambal erbij en schep alles door elkaar, voeg de uitgelekte broccoli toe en laat dit geheel samen even pruttelen.
- Giet het water van de aardappelen af en voeg de boter, melk en peper/zout toe.
- Stamp dit alles door elkaar en voeg het ham/ui/broccoli mengsel toe doe de in blokjes gesneden eieren erbij en schep alles door elkaar.