Recept
« Terug naar recepten
Indiase nectarinejam
PT30M
Indiase nectarinejam
Een heerlijk indiase nectarinejam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jos Markenstein
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
X personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gilse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase nectarinejam te bereiden
De vruchten wassen, halveren en de pitten eruit halen.
Het vruchtvlees heel goed fijnmaken. In een pan de nectarines met de kaneel, kardemom, amandelen, limonadesiroop en geleisuiker vermengen.
Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
De kardamompitten uit de jam verwijderen met een schuimspaan en in schoongemaakte potten schenken.
De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5-8 minuten op hun kop zetten.
Bewaaradvies: circa 1 jaar; na openen gekoeld bewaren.
Het vruchtvlees heel goed fijnmaken. In een pan de nectarines met de kaneel, kardemom, amandelen, limonadesiroop en geleisuiker vermengen.
Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
De kardamompitten uit de jam verwijderen met een schuimspaan en in schoongemaakte potten schenken.
De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5-8 minuten op hun kop zetten.
Bewaaradvies: circa 1 jaar; na openen gekoeld bewaren.
Arda zegt:
ik ga zoeken.
Hartelijke groet Arda