Ik maak deze koekjes meestal met Kerstmis. Zo leuk omdat ze helemaal wit zijn.
Gemakkelijk te maken en ze eten zo lekker weg.
Recept
« Terug naar recepten
Amandelmakronen
PT10M
Amandelmakronen
In deze heerlijk luchtige amandelmakronen is geen bloem verwerkt, maar zijn gemalen amandelen (amandelmeel) gebruikt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Essen und Trinken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amandelmakronen te bereiden
- Oven voorverwarmen op 130 graden boven- en onder-warmte (120 graden hete lucht).
- Eiwit met citroensap stijf kloppen. Beetje bij beetje suiker mee kloppen. Amandelaroma, gemalen amandelen en geschaafde amandelen voorzichtig door de eiwitmassa scheppen.
- Met 2 theelepels hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
- Op de 2e richel van onder in de oven plm. 40 minuten drogen.
- Op het bakblik laten afkoelen