Recept
« Terug naar recepten
Zachte amandelkoekjes met amaretto
PT10M
Zachte amandelkoekjes met amaretto
Eenvoudig te maken koekjes zonder bloem, maar met gemalen amandelen, eiwitten en suiker. De koekjes blijven lang vers (als ze de kans krijgen).
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookse.tv
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zachte amandelkoekjes met amaretto te bereiden
- Verwarm de oven op 180 graden boven- en onder-warmte.
- Klop de eiwitten in een schone schaal stijf.
- Schep de gemalen amandelen, amaretto of amandelaroma en suiker erdoor tot een gladde massa.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier . Schep met een kleine lepel bolletjes op het bakpapier met een beetje tussenruimte.
- Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in plm. 12 tot 15 minuten lichtbruin.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats van amaretto kun je ook amandelaroma (Dr. Oetker) gebruiken.