KookJij

Romige Indische curry met kipfilet mango chutney en amandelen

Een snel te maken kip curry. Het lekkerst als je de curry al 's morgens maakt en later verwarmt. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Makkelijk op warme dagen. Een dergelijk recept kwam ik tegen in één van mijn bewaarde receptenboeken. Ik heb er één en ander aan toegevoegd.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige Indische curry met kipfilet mango chutney en amandelen te bereiden

  1. Olie verhitten in een grote koekenpan of hapjespan.
  2. Kipfilet in gedeelten snel om en om bruin bakken. Uit de pan halen. Kruiden met peper en zout.
  3. In het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig bakken. Paprikastukjes toevoegen en even (3 minuten) meebakken Kurkuma en curry madras even meebakken tot het lekker gaat geuren. Afblussen met de kippenbouillon.
  4. Room en mango chutney toevoegen. Alles aan de kook brengen en wat laten indikken.
  5. Kipstukjes toevoegen. Op een lage warmtebron de kip in plm. 10 minuten zachtjes garen. Niet veel langer, dan wordt de kip droog.
  6. Amandelschaafsel lichtbruin roosteren in een droge koekenpan. Proeven en eventueel nog op smaak maken met peper, zout, tabasco en citroensap.
  7. Amandelschaafsel over de curry verdelen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst, komkommersalade, tomatensalade, sperziebonen of haricots verts

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst