KookJij

Surinaams/Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika

Kipfilet lekker Surinaams/Hindoestaans gekruid met sperziebonen, paprika en o.a.kokosmelk.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surinaams/Hindoestaanse kipfilet met sperziebonen en paprika te bereiden

  1. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de sperziebonen uitlekken en zet ze apart.
  2. Roer de zoute en zoete ketjap door elkaar en marineer de kipblokjes plm. 30 minuten in de soorten ketjap. Laat de kip uitlekken in een zeef maar vang de marinade op.
  3. Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin de kipblokjes snel rondom bruin en haal ze uit de pan. Zet even apart.
  4. Bak in de overgebleven olie de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak de gesnipperde rode peper, paprikastukjes en garam masala even mee. Voeg de kokosmelk, verkruimelde maggiblokjes, gehakte selderij, paar druppels citroensap, bruine basterdsuiker en het overgebleven marinadevocht hieraan toe. Breng alles aan de kook. Voeg de kipblokjes toe en laat nog even plm 10 minuten zachtjes garen. Liever niet langer dan wordt de kip te droog.
  5. Meng de beetgaar gekookte sperziebonen erdoor. Verwarm alles nogmaals en proef. Maak eventueel nog op smaak met zout, peper en eventueel nog wat van beide ketjapsoorten.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst en een komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst