Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse spitskool met kipfilet
PT15M
Surinaamse spitskool met kipfilet
Op internet kwam ik een recept van Surinaamse spitskool tegen en dat trok me wel aan. In het originele recept werden op het laatst aan de spitskool nog kleine knapperig gebakken aardappelblokjes toegevoegd. Dat heb ik dus niet gedaan hoewel het me wel erg lekker ijkt. Volgende keer? De spitskool met kipfilet, prei en tomaat is Surinaams gekruid.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
ergens van het internet geplukt, weet niet meer waar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse spitskool met kipfilet te bereiden
- Verhit de olie in de wok op hapjespan. Bak hierin de stukjeskipfilet (in gedeelten) snel rondom bruin.
- Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Kruid de kipfilet met peper en zout.
- Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Bak de stukjes tomaat en de prei even mee.
- Doe de gesneden spitskool erbij. Roer alles goed door elkaar en bak de spitskool een paar minuten al omscheppend mee.
- Verkruimel de bouillonblokjes over de spitskool. Voeg 2 eetlepels water en beide ketjap-soorten eraan toe.
- Laat de spitskool in plm. 8 tot 10 minuten zachtjes stoven. De spitskool moet beetgaar blijven dus af en toe proeven. Voeg halverwege de tijd de kipstukjes toe. (Als je dit eerder doet wordt de kipfilet misschien te droog).
- Proef en maak eventueel nog wat op smaak met peper, zout en wat van de ketjap.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
lekker met rijst en een komkommersalade of tomatensalade