Recept
« Terug naar recepten
Pittig ketjapgehakt met sperziebonen, tomaat en lenteuitjess
PT15M
Pittig ketjapgehakt met sperziebonen, tomaat en lenteuitjess
Heerlijk eenpansgerecht. Snel klaar. Lekker Indisch gekruid. Gehakt rul gebakken, sperziebonen beetgaar gekookt, vleestomaat en lente-uitjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig ketjapgehakt met sperziebonen, tomaat en lenteuitjess te bereiden
- Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de bonen goeduitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin het gehakt in grove stukken rondom goed bruin. Kruid het gehakt met peper en zout.
Voeg de gesnipperde sjalotjes, knoflook, Spaanse rode peper en sambal toe en bak dit 2 tot 3 minuten al omscheppend mee.Doe de tomatenblokjes erbij en bak dit ook een paar minuten al omscheppend mee. - Voeg de beetgare sperziebonen en de ketjap toe. Breng alles aan de kook. Laat even doorkoken tot de ketjap dikker wordt.
Meng op het laatst de lente-uitjes erdoor. - Proef !!! En maak eventueel verder op smaak met wat zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met rijst of mihoen. Wij eten dit altijd met kerrie-rijst.