Recept
« Terug naar recepten
Intense chocoladesorbet
PT20M
Intense chocoladesorbet
Een heerlijk intense chocoladesorbet recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Ik wil chocola! - Linda Collister - K. Schrijer 301108
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Intense chocoladesorbet te bereiden
Doe de gehakte chocola in een grote vuurvaste kom.
Verhit de suiker en ruim 2 dl water in een steelpan met zware bodem langzaam tot de suiker helemaal is opgelost.
Breng het mengsel aan de kook en kook het 2 minuten, tot het iets stroperig is.
Voeg de gedroogde peper toe en haal de pan van het vuur.
Laat het mengsel afgedekt 15 minuten trekken.
Verhit de siroop eventueel opnieuw tot hij net warmer is dan uw vinger kan verdragen en schenk hem door een zeef op de chocolade.
Roer het mengsel glad.
Laat het afkoelen, schenk het in een ijsmachine en roer tot het bevroren is.
Eet het ijs meteen of bewaar het in de vriezer.
U kunt het mengsel ook in een diepvriesbak invriezen en regelmatig roeren of kloppen.
Verhit de suiker en ruim 2 dl water in een steelpan met zware bodem langzaam tot de suiker helemaal is opgelost.
Breng het mengsel aan de kook en kook het 2 minuten, tot het iets stroperig is.
Voeg de gedroogde peper toe en haal de pan van het vuur.
Laat het mengsel afgedekt 15 minuten trekken.
Verhit de siroop eventueel opnieuw tot hij net warmer is dan uw vinger kan verdragen en schenk hem door een zeef op de chocolade.
Roer het mengsel glad.
Laat het afkoelen, schenk het in een ijsmachine en roer tot het bevroren is.
Eet het ijs meteen of bewaar het in de vriezer.
U kunt het mengsel ook in een diepvriesbak invriezen en regelmatig roeren of kloppen.