KookJij

Intense chocoladesorbet

Een heerlijk intense chocoladesorbet recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Ik wil chocola! - Linda Collister - K. Schrijer 301108
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Intense chocoladesorbet te bereiden

Doe de gehakte chocola in een grote vuurvaste kom.
Verhit de suiker en ruim 2 dl water in een steelpan met zware bodem langzaam tot de suiker helemaal is opgelost.
Breng het mengsel aan de kook en kook het 2 minuten, tot het iets stroperig is.
Voeg de gedroogde peper toe en haal de pan van het vuur.
Laat het mengsel afgedekt 15 minuten trekken.
Verhit de siroop eventueel opnieuw tot hij net warmer is dan uw vinger kan verdragen en schenk hem door een zeef op de chocolade.
Roer het mengsel glad.
Laat het afkoelen, schenk het in een ijsmachine en roer tot het bevroren is.
Eet het ijs meteen of bewaar het in de vriezer.
U kunt het mengsel ook in een diepvriesbak invriezen en regelmatig roeren of kloppen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst