KookJij

Italiaans appelgebak

Een heerlijk italiaans appelgebak recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: betty
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaans appelgebak te bereiden

Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Het ontdooide bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een rechthoek van 10 bij 20 centimeter. Het deeg in zoveel stukken als personen snijden en met losgeroerde eidooier bestrijken.
De deegplakken in de oven in ca. 20 minuten mooi bruin bakken.
Het bladerdeeg laten afkoelen en overlangs doorsnijden. De appels schillen, in partjes en vervolgens in plakjes snijden. De plakjes appel in hete boter samen met de suiker en het kaneel laten kleuren. De appel af laten koelen.
Op de onderste plakken bladerdeeg het banketbakkersroom uitstrijken en hier de appelplakjes opleggen. Met het tweede bladerdeegplakje afdekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

diny

diny zegt:
Heerlijk !
liske

liske zegt:
Ik wil even een compliment geven voor de geweldige presentatie, met die vork en daarover kaneelsuiker gestrooid! Prachtig idee.
renate84

renate84 zegt:
Dit ga ik zeker uitproberen!
michelle

michelle zegt:
Ja hoor, Met jou ook koen?;)
Akillez

Akillez zegt:
Alles goed Michelle?
michelle

michelle zegt:
Heeeeerlijk recept! Echt, Je moet het gewoon proberen! Mmmm Het water loopt alweer in mijn mond als ik eraan denk! Een echte aanbeveling! :D