Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn
PT45M
Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn
Een heerlijk italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keukenschrift.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn te bereiden
Kruid de runderlappen met peper.
Verhit 40 gram boter in een koekenpan en bak hierin de runderlappen één voor één bruin.
Voeg, als u de laatste runderlap gebakken hebt, 10 gram boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca 3 min. op zacht vuur.
Laat de oregano en laurier kort mee fruiten.
Verwarm intussen bouillon en wijn in een steelpan.
Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe.
Breng het geheel aan de kook.
Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca 2,5 uur gaar sudderen.
Bind de jus eventueel met allesbinder.
Verhit 40 gram boter in een koekenpan en bak hierin de runderlappen één voor één bruin.
Voeg, als u de laatste runderlap gebakken hebt, 10 gram boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca 3 min. op zacht vuur.
Laat de oregano en laurier kort mee fruiten.
Verwarm intussen bouillon en wijn in een steelpan.
Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe.
Breng het geheel aan de kook.
Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca 2,5 uur gaar sudderen.
Bind de jus eventueel met allesbinder.
Frank p. zegt: