NB ). Zelf heb ik het recept van familie overgenomen, maar oorspronkelijk komt het van Amerikaanse vrienden van hen.
****Kokosolie te verkrijgen in sommige toko's, Drogisthuis.nl , Bodyenfitshop.nl , Beslist.nl , HealthFoods in Zuid Scharwoude.
Je kunt er een mooie roséwijn bij drinken of een koel glas witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Japanse Zalmballetjes met Wortel-Gember-Ananas Rijst
PT75M
Japanse Zalmballetjes met Wortel-Gember-Ananas Rijst
Zo'n combinatie bedenk je alleen maar wanneer je vele restjes hebt. Overigens is het gerecht niet ge-ent op de Chinese keuken maar op de Japanse keuken, maar die stond er niet bij.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Japan
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse Zalmballetjes met Wortel-Gember-Ananas Rijst te bereiden
- RIJST: Doe de kokosolie en de rijstolie in de wok en verhit. Bak daar in aan de knoflook, lenteuitjes, gember. Roer door gedurende 30 tellen en voeg dan toe de geraspte wortel en blokjes ananas en 3 eetlepels Japanse saus. Dan de rijst er bij en roeren maar tot de rijst egaal van kleur is en door en door warm. Zet dit warm weg (bv in de oven die op 60 graden Celsius staat afgesteld.)
- SAUS : Meng alle ingredienten van de teriyaki saus in een kom en klop dat goed door elkaar. Zet apart.
- Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en pulseer tot maiskorrelgrootte. Dan gaat de zalm er bij en de rest van de ingredienten. Pulseer tot een homogene kleinkorrelige massa en verdeel dat in 12 gelijke hoopjes. Draai van elk hoopje een bal en kwast in met wat teriyaki saus. Een bakblik met ingevet papier wordt geladen met 12 balletjes en dat wordt 10 minuten in de oven geschoven die afgesteld staat op 200 graden Celsius. We halen de balletjes uit de oven, kwasten ze weer in met teriyaki saus en schuiven ze weer terug de oven in gedurende 5 à 6 minuten.
- Verdeel de rijst over de borden en leg daarop op elk bord 3 ballen.
- Geef hierbij een gerechtje van courgette-knoflook-gember aangefruit in de sesamolie.
- Het geheel kan worden opgepept met sambal, zeezout, vers gemalen zwarte peper, extra Teriyaki saus, omdat het wrschijnlijk iets aan de flauwe kant is zo.