Recept
« Terug naar recepten
Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip)
PT30M
Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip)
Een recept uit het moderne India met een berg smaak-sensaties
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip) te bereiden
- Meng de kerrie met het zout en de peper en smeer daarmee de blokkjes kip in en zet even weg in een kom op kamertemperatuur.
- Doe de kokosmelk, de gemberwortel en de knoflook in de keukenmachine en draai dat tot een homogene gladde puree.
- Verhit in een grote pan met dikke bodem een paar eetlepels kokosolie en fruit daarin aan de ui.
- Voeg dan toe in de grote pan de blokjes kip en bak die even aan
- Voeg daaraan toe de kokosmelk - mix en breng het geheel aan de kook. Wel blijven roeren, anders gaat het aanzetten.
- Laat dit geheel 10 minuten zachtjes door koken (zo nu en dan even omroeren), zodat de kip gaar wordt en het mengsel in de pan indikt.
- In een kleine anti-aanbak bakpan een paar eetlepels olie verhitten en daarin de gehakte cashewnootjes en mosterdzaadjes opbakken. Na een minuut of 3 de inhoud in een kommetje doen.
- Ondertussen is de rijst gekookt.
- Op het laatst de spinazie door het kippenmengsel roeren en flink laten slinken.
- Verdeel de rijst over de borden en schep daarover de Ka - ka - Kip en verdeel vervolgens de cashewnootjes over de 4 borden. Strooi tenslotten over de borden de korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij warme thee, een koud biertje of droge witte wijn.