Ik heb het recept gekregen van iemand uit het vroegere Oost-duitsland.
Ik heb het recept zelf al doorgegeven tot in Frankrijk toe.
Oorspronkelijk zou de soep ook nog wel eens uit Amerika kunnen komen.
Zeker weten doen we het niet.
Recept
« Terug naar recepten
Kaassoep
PT30M
Kaassoep
Een heerlijk kaassoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Evelien te Winkel-Schäfer
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoep te bereiden
Braad het gehakt gaar in de koekenpan.
Maak rundvleesbouillon van het blokje.
Snij en was de prei en doe hem in de bouillon.
Kook de prei gaar op zacht vuur.
Maak in de grote pan de asperge creme soep volgens de bereiding op het zakje/pakje.
Voeg er de prei aan toe en de helft van de bouillon.
De rest ervan wel bewaren even.
Voeg dan de smeerkaas toe, goed roeren tot alles opgelost is.
Voeg er naar smaak iets maggi, peper en paprikapoeder aan toe.
Nu het gehakt toevoegen, goed roeren.
Als de soep te dik is eventueel nog wat bouillon toevoegen.
Maak rundvleesbouillon van het blokje.
Snij en was de prei en doe hem in de bouillon.
Kook de prei gaar op zacht vuur.
Maak in de grote pan de asperge creme soep volgens de bereiding op het zakje/pakje.
Voeg er de prei aan toe en de helft van de bouillon.
De rest ervan wel bewaren even.
Voeg dan de smeerkaas toe, goed roeren tot alles opgelost is.
Voeg er naar smaak iets maggi, peper en paprikapoeder aan toe.
Nu het gehakt toevoegen, goed roeren.
Als de soep te dik is eventueel nog wat bouillon toevoegen.