Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Soep: asperge met een zuiders zonnetje
PT40M
Soep: asperge met een zuiders zonnetje
Een heerlijk soep: asperge met een zuiders zonnetje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: asperge met een zuiders zonnetje te bereiden
Grill opwarmen het vlees zeer fijn gesneden krokant aan grillen.
Schil de asperges van de topje naar beneden met een dunschiller. Snijd het houtachtige onderste stuk weg en snijd de asperges in stukjes. Houd de topjes apart voor afgarnering. Stoof de in stukken gesneden asperges aan in boter samen met de grof gesneden aardappelen, porei, ajuin en look. Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen. Mix de soep zeer goed en breng even terug aan de kook. Voeg de topjes asperges toe en laat een 5 min op een zacht vuur sudderen.
Serveer de soep in kommetjes en werk af met peterselie, eikes en de krokante charcuterie.
Schil de asperges van de topje naar beneden met een dunschiller. Snijd het houtachtige onderste stuk weg en snijd de asperges in stukjes. Houd de topjes apart voor afgarnering. Stoof de in stukken gesneden asperges aan in boter samen met de grof gesneden aardappelen, porei, ajuin en look. Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen. Mix de soep zeer goed en breng even terug aan de kook. Voeg de topjes asperges toe en laat een 5 min op een zacht vuur sudderen.
Serveer de soep in kommetjes en werk af met peterselie, eikes en de krokante charcuterie.