Recept
« Terug naar recepten
Kaasvoetjes
PT50M
Kaasvoetjes
Een heerlijk kaasvoetjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kaasvoetjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en meng tot het deeg één geheel vormt. Heb geduld het duurt een beetje, niet opgeven. Vorm een platte schijf en laat rusten in de frigo gedurende een 15 tal minuten.
Leg wat bloem op je werkvlak en rol de deeg uit tot een 3 mm dikte. Snij je voetjes uit met een cutter. Makkelijker als je eerst voetjes uitsnijdt uit papier, zo kan je er makkelijk rond snijden. De overblijvende deeg kan terug gebold, uitgerold en terug hergebruiken tot je alle deeg hebt gebruikt voor je voetjes.
Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier, bak ze af voor een 10 minuten als je voetjes klein zijn en anders ietsjes langer ongeveer 12 minuten.
Als de koekjes afkoelen zullen ze krokant worden. Haal ze uit de oven als ze nog een klein beetje zacht zijn in het midden, bak ze dus niet te hard.
Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en meng tot het deeg één geheel vormt. Heb geduld het duurt een beetje, niet opgeven. Vorm een platte schijf en laat rusten in de frigo gedurende een 15 tal minuten.
Leg wat bloem op je werkvlak en rol de deeg uit tot een 3 mm dikte. Snij je voetjes uit met een cutter. Makkelijker als je eerst voetjes uitsnijdt uit papier, zo kan je er makkelijk rond snijden. De overblijvende deeg kan terug gebold, uitgerold en terug hergebruiken tot je alle deeg hebt gebruikt voor je voetjes.
Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier, bak ze af voor een 10 minuten als je voetjes klein zijn en anders ietsjes langer ongeveer 12 minuten.
Als de koekjes afkoelen zullen ze krokant worden. Haal ze uit de oven als ze nog een klein beetje zacht zijn in het midden, bak ze dus niet te hard.
Gerard van der Leeuw zegt: