Recept
« Terug naar recepten
Kaki ijs met honing en yoghurt
PT140M
Kaki ijs met honing en yoghurt
Een heerlijk kaki ijs met honing en yoghurt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaki ijs met honing en yoghurt te bereiden
Schil 4 kaki's en snijd het vruchtvlees in stukken.(kleine harde stukjes van de bovenkant verwijderen).Pureer de kaki's met de staafmixer.roer 2/3 van de kakipuree met de honing door de yoghurt.Laat het yoghurtmengsel met plastic afgedekt in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.Bewaar de rest van de kakipuree in de koelkast tot gebruik.Rooster de pistachenoten 2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.Schil de over gebleven kaki en snijd hem in mooie plakken.Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met de staafmixer of roer het goed door met een vork.Schenk de gepureerde kaki in 4 dessretschaaltjes.schep het ijs erop en leg er een paar plakjes kaki naast.bestrooi met de geroosterde pistachenoten.
Corrie zegt: