KookJij

Marokkaanse tomatensalade

Een lekkere pittige salade. Marokkaans gekruid met harissa.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse tomatensalade te bereiden

  1. Snij de tomaten in hele dunne plakken. Snij de uien in hele dunne ringen. Snipper de koriander.
    Maak een dressing van de citroensap, harissa, olijfolie en honing (pas op met peper en zout!)Meng alle ingrediënten in een kom en laat alles een half uurtje staan.
  2. Schik de salade op een platte schaal.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Zorg ervoor dat je lekkere rijpe tomaten gebruikt.
Als je niet van korainder houdt neem dan gehakte peterselie.
Harissa is verkrijgbaar in de supermarkt of bij Turkse of Marokkaanse winkels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst