Recept
« Terug naar recepten
Kalfsbouillon met bisquitrolletjes
PT45M
Kalfsbouillon met bisquitrolletjes
Een heerlijk kalfsbouillon met bisquitrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsbouillon met bisquitrolletjes te bereiden
Bereid de kalfsbouillon volgens recept.
Plet het kalfslapje tussen plastic folie goed plat.
Snijd van de geschilde wortel mooie reepjes ( julienne ).
Schil de speer asperge en maak haricot verts schoon.
Kook deze groenten afzonderlijk in water met wat zout beetgaar.
Laat goed uitlekken en maak droog met keukenpapier.
Bestrijk 1 velletje aluminiumfolie met olie en leg hierop het kalfslapje.
Kruid deze licht met peper en zout en bestrijk ze licht met losgeklopt eiwit.
Verdeel de harcot verts, wortelreepjes en asperges over het kalfslapje en bestrijk groenten licht met eiwit en rol lapje zo stevig mogelijk op.
Leg rolletjes gedurende 15-20 min in voorverwarmde oven van 175 graden C.
Haal uit de oven en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
Snijd er, kort voor het uitserveren
15 mooie tranches van.
Doe de geklaarde bouillon in hete borden.
Garneer met 3 tranches en serveer meteen uit.
Plet het kalfslapje tussen plastic folie goed plat.
Snijd van de geschilde wortel mooie reepjes ( julienne ).
Schil de speer asperge en maak haricot verts schoon.
Kook deze groenten afzonderlijk in water met wat zout beetgaar.
Laat goed uitlekken en maak droog met keukenpapier.
Bestrijk 1 velletje aluminiumfolie met olie en leg hierop het kalfslapje.
Kruid deze licht met peper en zout en bestrijk ze licht met losgeklopt eiwit.
Verdeel de harcot verts, wortelreepjes en asperges over het kalfslapje en bestrijk groenten licht met eiwit en rol lapje zo stevig mogelijk op.
Leg rolletjes gedurende 15-20 min in voorverwarmde oven van 175 graden C.
Haal uit de oven en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
Snijd er, kort voor het uitserveren
15 mooie tranches van.
Doe de geklaarde bouillon in hete borden.
Garneer met 3 tranches en serveer meteen uit.
theo de la haye zegt: