Recept
« Terug naar recepten
Kalfslapjes met Marsala
PT60M
Kalfslapjes met Marsala
Een heerlijk kalfslapjes met marsala recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfslapjes met Marsala te bereiden
Rooster de knoflook in de oven. Leg hiervoor de losse teentjes op een vel aluminiumfolie, bedruip met wat olijfolie en vouw de folie losjes dicht. Leg dit op de bakplaat van de oven en laat ze langzaam roosteren tot ze gaar zijn, oven op 160 graden, ongeveer 30-40 minuten.
Maak kleine medaillons van de kalfslapjes van ongeveer 1/2 cm dik. Leg de lapjes tussen twee lagen plastic folie en sla voorzichtig met de platte kant van de vleeshamer tot ze de gewenste dikte hebben en ongeveer 8 cm doorsnee zijn. Bestrooi met wat zout en peper en de bloem. Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de kalfslapjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Blancheer in de tussentijd de bonen in kokend gezouten water en giet ze daarna af. Doe een stukje boter in een steelpan, doe hier de gehakte walnoten bij en kook tot de boter bruin is geworden. Voeg de geblancheerde bonen toe en kook nog even door. Giet nu de room en de Marsala in de pan, breng het geheel weer aan de kook en haal de pan van het vuur. Proef de saus en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
Verhit een beetje olijfolie in een klein pannetje en doe hierin de salieblaadjes, bak totdat ze krokant worden. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Warm de knoflook nog even op indien nodig.
Leg op ieder bord drie of vier kalfslapjes, Plaats de boontjes en de gehakte walnoten in het midden, giet de roomsaus hier overheen. Garneer met de geroosterde knoflook, de gegrilde pancetta en de salieblaadjes
Maak kleine medaillons van de kalfslapjes van ongeveer 1/2 cm dik. Leg de lapjes tussen twee lagen plastic folie en sla voorzichtig met de platte kant van de vleeshamer tot ze de gewenste dikte hebben en ongeveer 8 cm doorsnee zijn. Bestrooi met wat zout en peper en de bloem. Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de kalfslapjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Blancheer in de tussentijd de bonen in kokend gezouten water en giet ze daarna af. Doe een stukje boter in een steelpan, doe hier de gehakte walnoten bij en kook tot de boter bruin is geworden. Voeg de geblancheerde bonen toe en kook nog even door. Giet nu de room en de Marsala in de pan, breng het geheel weer aan de kook en haal de pan van het vuur. Proef de saus en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
Verhit een beetje olijfolie in een klein pannetje en doe hierin de salieblaadjes, bak totdat ze krokant worden. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Warm de knoflook nog even op indien nodig.
Leg op ieder bord drie of vier kalfslapjes, Plaats de boontjes en de gehakte walnoten in het midden, giet de roomsaus hier overheen. Garneer met de geroosterde knoflook, de gegrilde pancetta en de salieblaadjes
Marina zegt:
2 personen maar goed gelukt.
Ik heb er de wortelkoekjes van AH bij gemaakt:p