Tip: Geen verse morellen of kersen te koop? Ga dan als volgt te werk:
Een pot kersen op sap kopen.
De kersen in een vergiet laten uitlekken.
Vervolgens de kersen in een weckpot doen.
Brandewijn er aan toevoegen.
Na 2 weken de kandijsuiker er bij.
Na 3 maanden hopelijk genieten van dit recept voor Kersen op brandewijn?
Recept
« Terug naar recepten
Kersen op brandewijn
PT45M
Kersen op brandewijn
Geen verse morellen of kersen te koop? Ga dan als volgt te werk bij 'mijn kookverhaal'.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersen op brandewijn te bereiden
In plaats van kersen kunt u ook zwarte bessen, bosbessen en pruimen gebruiken.
Kersen wassen.
Kersen van de steeltjes ontdoen.
Kersen inprikken.
Kersen in een goed schoongemaakte weckfles leggen en de brandewijn erop schenken. Kersen eerst goed laten "vol trekken". Dit duurt ongeveer 2 weken. Daarna de kandijsuiker erbij doen. Laat het mengsel minstens 3 maanden staan alvorens het te serveren. Kersen op brandewijn kunt u minstens 1 jaar bewaren.
Kersen wassen.
Kersen van de steeltjes ontdoen.
Kersen inprikken.
Kersen in een goed schoongemaakte weckfles leggen en de brandewijn erop schenken. Kersen eerst goed laten "vol trekken". Dit duurt ongeveer 2 weken. Daarna de kandijsuiker erbij doen. Laat het mengsel minstens 3 maanden staan alvorens het te serveren. Kersen op brandewijn kunt u minstens 1 jaar bewaren.
Mijn kookverhaal (Marijke Geurts)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Ik heb jouw opmerking/ suggestie als tip toegevoegd.
Groetjes,
Anna
KookJij
n.blenk zegt:
Bedankt voor je reactie!
Ik heb nog een aanvullende vraag:
Is het ook mogelijk als alternatief het recept als volgt aan te passen?
Een pot kersen op sap kopen.
De kersen in een vergiet laten uitlekken.
Vervolgens de kersen in een weckpot doen.
Brandewijn er aan toevoegen.
Na 2 weken de kandijsuiker er bij.
Na 3 maanden hopelijk genieten van dit recept voor Kersen op brandewijn?
Vriendelijke groet,
Nel Blenk
Anna Koudys zegt:
Morellen zijn zure kersen. Het zijn, net als gewone kersen, steenvruchten dus met een harde pit in het midden. Morellen zien er uit als gewone kersen, rood tot donkerrood van kleur met rood vruchtvlees en een pit. Het grote verschil is de smaak. De morel is zo zuur dat deze alleen als de kers echt helemaal rijp is, geschikt is om zo te eten.
Natuurlijk kan je ook gewone kersen gebruiken. Je kunt ze zo gebruiken, maar dan wel inprikken, of halveren, dus ontpitten.
Zelf zou ik kiezen om de kersen te ontpitten en dan op de brandewijn te zetten.
Vriendelijke groet,
Anna
KookJij
n.blenk zegt:
Ik neem aan dat ik eerst de kersen moet ontpitten.
In de winkel vind ik geen morellen, wel genoeg kersen.
Waar zijn morellen te koop.
Wat is het verschil tussen morellen en kersen?
Kan ik net zo goed kleine kersen kopen?
Graag een reactie!
Vr. groet,
n.blenk
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Nel zegt:
Moet ik perse fijne witte kandijsuiker gebruiken?
Kan het eventueel ook met kristal- of basterdsuiker?
Groetjes,
Nel