In plaats van jam kun je creme of kwark of iets dergelijks nemen, als het maar plakkerig is.
Bij het opruimen van papieren op zolder kwam ik een folder tegen met dit recept. Mogelijk van verleden jaar kerst of ouder, een jaartal staat er niet bij.
Recept
« Terug naar recepten
Kerstboompjes van cake en chocola (zie opm)
PT15M
Kerstboompjes van cake en chocola (zie opm)
Een heerlijk kerstboompjes van cake en chocola (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
folder van Mjam Taart, recept van Evelien Keijer
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstboompjes van cake en chocola (zie opm) te bereiden
De bakplaat/dienblad met bakpapier bedekken.
De cake samen met de jam in de mixer doen en mixen tot een soort deeg. Hiervan kegels vormen, goed aandrukken.
Zet de kegels op het blad en zet het blad voor minstens 1/2 uur in de vriezer.
De chocola op een lage stand in de magnetron laten smelten (wel om de 2 minuten doorroeren zodat het niet verbrandt) of au-bain-marie (zorg dat er geen water bijkomt).
Giet de chocolade in het glas. Prik telkens een kegeltje aan de prikker of satépen en doop die in de gesmolten chocola. De boompjes weer terug op het blad plaatsen en versieren met suikerconfetti. Laat afkoelen. Daarna kun je ze in de koelkast bewaren.
De cake samen met de jam in de mixer doen en mixen tot een soort deeg. Hiervan kegels vormen, goed aandrukken.
Zet de kegels op het blad en zet het blad voor minstens 1/2 uur in de vriezer.
De chocola op een lage stand in de magnetron laten smelten (wel om de 2 minuten doorroeren zodat het niet verbrandt) of au-bain-marie (zorg dat er geen water bijkomt).
Giet de chocolade in het glas. Prik telkens een kegeltje aan de prikker of satépen en doop die in de gesmolten chocola. De boompjes weer terug op het blad plaatsen en versieren met suikerconfetti. Laat afkoelen. Daarna kun je ze in de koelkast bewaren.
fabita zegt: