Recept
« Terug naar recepten
Kerstcake
PT50M
Kerstcake
Een heerlijk kerstcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kerstrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstcake te bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. vet de zijkant van de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven ene kom en voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop er met de mixer een glad beslag van. Verdeel het beslag over de bakvormen en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel. Bak de taartbodems in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. laat ze even afkoelen in de vorm. Keer ze daarna op een rooster. Besmeer de taarthelften dik met vruchtenjam. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de mascarpone. Maak de aardbeien schoon. Verdeel het mascarponemengsel over één taarthelft. Verdeel daarover de aardbeien en dek af met de tweede taarthelft. Strooi poedersuiker over de cake en versier met kerstchocolade.
Tips:
Meng 1 eetlepel cacaopoeder door de slagroom en voeg 1 eetlepel cognac bij de mascarpone.
Vervang de aardbeien eens door gemengde bosvruchten (diepvries) of cranberry’s.
Tips:
Meng 1 eetlepel cacaopoeder door de slagroom en voeg 1 eetlepel cognac bij de mascarpone.
Vervang de aardbeien eens door gemengde bosvruchten (diepvries) of cranberry’s.