Recept
« Terug naar recepten
Kerstwijn
PT20M
Kerstwijn
Een heerlijk kerstwijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Dranken - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstwijn te bereiden
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote pan. Voeg eerst de helft van de suiker toe. Verhit dit langzaam tot het mengsel dampt en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe even roeren en vergeet niet tussendoor te proeven. Maak het zonodig op smaak met de rest van de suiker. Wanneer de wijn gaat koken, verdampt de alkohol. De smaak wordt er niet minder van. Leg voor het opdienen in elk glas een schijfje citroen. Proost!