Recept
« Terug naar recepten
Kip Gong Bao (Kung Po)
PT60M
Kip Gong Bao (Kung Po)
Dit recept komt uit de provincie Sichuan en is genoemd naar de bijnaam van de Gouverneur van Sichuan in de tijd van de Qing dynastie (na de Ming dynastie) welke duurde van 1644 - 1912 (China werd toen een republiek)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Gong Bao (Kung Po) te bereiden
- Meng de ingredienten voor de marinade goed door elkaar en leg de kippenblokjes daarin te marineren. Werk zo nu en door elkaar. Laat de kip 30 minuten marineren.
- Verhit 1 eetlepel rijstolie in de wok en roerbak daarin de kippenblokjes tot ze voor 3/4 gaar zijn. Haal ze uit de wok en zet apart.
- Mix de ingredienten voor de saus goed door elkaar.
- Maak de wok schoon en verhit dan nog eens 3 eetlepels rijstolie in de wok en roerbak daarin de gember, knoflook, lomboks en de grof gemalen sichuan peperkorrels.
- Wanneer de geuren uitbundig uit de wok komen de kip er weer bijgooien.
- Even een paar maal omroeren en dan de katjang er bij doen en de paprika. Goed doorroeren.
- Nu de lenteui er bij en weer goed doorroeren.
- Voeg dan de saus toe en roer net zolang tot alle kip goed is bedekt met de saus.
- Geef er noedels bij of witte rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij jasmijn thee, koud bier of een rode wijn, bv een Australische jonge shiraz.