Op de foto was het al bijna op!
Als de kip gekookt is kan je de bouillon die je dan hebt natuurlijk gebruiken voor kippesoep of een lekkere jus, even laten inkoken en invriezen!
Ik zelf laat het altijd inkoken en doe het dan in een ijsblokjesvorm in de vriezer, dan heb je altijd een blokje voor een lekkere jus voor bij bv kipfilet.
Recept
« Terug naar recepten
Kip hapjes
PT30M
Kip hapjes
Een heerlijk kip hapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip hapjes te bereiden
-Oven voorverwarmen op 200C.
-De kipkluifjes in een pan met water koken waaraan de bouillonblokjes zijn toegevoegd voor 15 minuten.
-Afgieten en de kip in een ovenschaal leggen.
-Chilisaus mengen met de kipkruiden naar smaak en de koriander.
-De kipkluifjes dik insmeren met dit mengsel en in de oven krokant bruin laten worden.
-De kipkluifjes in een pan met water koken waaraan de bouillonblokjes zijn toegevoegd voor 15 minuten.
-Afgieten en de kip in een ovenschaal leggen.
-Chilisaus mengen met de kipkruiden naar smaak en de koriander.
-De kipkluifjes dik insmeren met dit mengsel en in de oven krokant bruin laten worden.