Recept
« Terug naar recepten
Kip in Groene Saus uit de Slow Cooker
PT570M
Kip in Groene Saus uit de Slow Cooker
Een heerlijk kip in groene saus uit de slow cooker recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
570 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Midden-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in Groene Saus uit de Slow Cooker te bereiden
1).Meng de komijn met het zout en de peper en smeer daarmee alle stukken kip in. Laat dat 15 minuten intrekken.
2).In de keukenmachine doen de koriander, ui, knoflook,
lombok, paprika, wijn en olie. Draai hiervan een homogene dunne saus.
3).Doe de dunne saus in de crockpot van een slow cooker en roer de kippenbouillon er door heen. Leg de aardappelen in de crockpot en de kip. Beiden wel met het onderste stuk in het vocht.
4).Doe het deksel er op en zet op HIGH. Kook dan 4 1/2 uren (elk uur even kip en aardappels verleggen). Je kunt hem ook op LOW zetten en om de 2 uur de aardappels en kip verleggen.
2).In de keukenmachine doen de koriander, ui, knoflook,
lombok, paprika, wijn en olie. Draai hiervan een homogene dunne saus.
3).Doe de dunne saus in de crockpot van een slow cooker en roer de kippenbouillon er door heen. Leg de aardappelen in de crockpot en de kip. Beiden wel met het onderste stuk in het vocht.
4).Doe het deksel er op en zet op HIGH. Kook dan 4 1/2 uren (elk uur even kip en aardappels verleggen). Je kunt hem ook op LOW zetten en om de 2 uur de aardappels en kip verleggen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rijst bij en stukjes limoen.