KookJij

Kip kataifi

Een heerlijk kip kataifi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eten en genieten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip kataifi te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. snijd de kipfilet in blokjes. Breng ze op smaak met zout en peper uit de molen en bak ze in een beetje olie mooi bruin. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en voeg beide toe aan de kip. Bak 1 minuut mee en voeg dan de in stukjes gesneden paprika met de honing en munt toe. Roer goed door, bak nog 1 minuut en blus af met 1 deciliter water. Verdeel het kipmengsel over 4 schaaltjes. Dek elk schaaltje af met wat kataifi en schenk er een klein beetje bakvocht over. Plaats de schaaltjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de bakjes om boven een ruim bord en garneer de taartjes met een blaadje munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

valentijn

valentijn zegt:
echt super lekker man
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Kataifi is draadjes deeg. Wordt in griekenland vooral gebruikt om zoet gebak te maken. Groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Marijke wat is kataifi?
Ik heb er hier in Canada nog nooit van gehoord. Groeten Willemien