Recept
« Terug naar recepten
Kip kataifi
PT20M
Kip kataifi
Een heerlijk kip kataifi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eten en genieten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip kataifi te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. snijd de kipfilet in blokjes. Breng ze op smaak met zout en peper uit de molen en bak ze in een beetje olie mooi bruin. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en voeg beide toe aan de kip. Bak 1 minuut mee en voeg dan de in stukjes gesneden paprika met de honing en munt toe. Roer goed door, bak nog 1 minuut en blus af met 1 deciliter water. Verdeel het kipmengsel over 4 schaaltjes. Dek elk schaaltje af met wat kataifi en schenk er een klein beetje bakvocht over. Plaats de schaaltjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de bakjes om boven een ruim bord en garneer de taartjes met een blaadje munt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
valentijn zegt: