In plaats van de appel kun je ook 100 gr ananasblokjes op sap en uitgelekt
aan de Madras toevoegen.
Twee eetlepels kerrie lijkt veel, maar dat is het beslist niet.
De rode peper of eventueel een halve is voor wat meer pit in de madras,
maar is een optie, dus laat dat weg, als je niet van wat pit houdt.
Recept
« Terug naar recepten
Indiaase Kip Madras zonder zakjes en pakjes.
PT30M
Indiaase Kip Madras zonder zakjes en pakjes.
Eigenlijk zou dit recept "Kalkoen Madras " moeten heten...... Ik dacht nog
kip in de vriezer te hebben, maar helaas. Dan maar kalkoen en misschien wel nét zo lekker. Dit is weer een Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiaase Kip Madras zonder zakjes en pakjes. te bereiden
- Verwarm de wok , voeg een scheutje olie toe en fruit de ui, knoflook, ( rode peper) de kerrie en de kurkuma enkele minuutjes aan.
- Voeg de kip en de paprikareepjes toe en laat dit enkele minuten meebakken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voeg de crème fraîche en de tomatenblokjes toe , roer alles goed door elkaar en laat enkele minuten pruttelen.
- Snij ondertussen de appel in blokjes, voeg ze toe aan de pan en laat ze even goed mee verwarmen.
- Proef en breng de Kip Madras eventueel op smaak met peper en zout.