Recept
« Terug naar recepten
Kip-kerrie-rijstsalade
PT40M
Kip-kerrie-rijstsalade
Een heerlijk kip-kerrie-rijstsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-kerrie-rijstsalade te bereiden
Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukjes.
Bereiden:
Pocheer de kipfilet in hete bouillon in ongeveer 20 minuten gaar. Laat het vlees afkoelen en snijd het in reepjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat afkoelen. Kook ook de stukjes sperzieboon beetgaar. Laat de doperwten circa 5 minuten met de sperziebonen meekoken. Laat de groenten uitlekken en afkoelen. Meng de kip, groenten, kerrie en een klein scheutje kippenbouillon door de rijst. Verdeel de rijstsalade over borden. Strooi er gefruite uitjes op.
Tip:
Meng door 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels kippenbouillon en maak de salade met deze saus aan. Schep stukjes ananas door de rijstsalade.
Bereiden:
Pocheer de kipfilet in hete bouillon in ongeveer 20 minuten gaar. Laat het vlees afkoelen en snijd het in reepjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat afkoelen. Kook ook de stukjes sperzieboon beetgaar. Laat de doperwten circa 5 minuten met de sperziebonen meekoken. Laat de groenten uitlekken en afkoelen. Meng de kip, groenten, kerrie en een klein scheutje kippenbouillon door de rijst. Verdeel de rijstsalade over borden. Strooi er gefruite uitjes op.
Tip:
Meng door 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels kippenbouillon en maak de salade met deze saus aan. Schep stukjes ananas door de rijstsalade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
enilorac zegt:
Volgende poging bij ander recept misschien groot succes . . . . Want u heeft er zoveel staan, dat dat moet lukken . . . . .
Groeten, Caroline