KookJij

Kip-kerrie-rijstsalade

Een heerlijk kip-kerrie-rijstsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip-kerrie-rijstsalade te bereiden

Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukjes.
Bereiden:
Pocheer de kipfilet in hete bouillon in ongeveer 20 minuten gaar. Laat het vlees afkoelen en snijd het in reepjes. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat afkoelen. Kook ook de stukjes sperzieboon beetgaar. Laat de doperwten circa 5 minuten met de sperziebonen meekoken. Laat de groenten uitlekken en afkoelen. Meng de kip, groenten, kerrie en een klein scheutje kippenbouillon door de rijst. Verdeel de rijstsalade over borden. Strooi er gefruite uitjes op.
Tip:
Meng door 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels kippenbouillon en maak de salade met deze saus aan. Schep stukjes ananas door de rijstsalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Was niet wat ik ervan verwacht had . . . . Veel werk voor mager resultaat . . . .
Volgende poging bij ander recept misschien groot succes . . . . Want u heeft er zoveel staan, dat dat moet lukken . . . . .
Groeten, Caroline
enilorac

enilorac zegt:
Dit ga ik morgenochtend maken, zodat het 's avonds allemaal lekker afgekoeld is. Heerlijk voor een warme dag . . .