Recept
« Terug naar recepten
Kip met Klapper Rijst
PT75M
Kip met Klapper Rijst
Een eenvoudig luchtig en zeer aromatisch gerecht, waarbij klapper (=kokos), gemalen koriander zaad en komijn zaad de boventoon voeren.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Klapper Rijst te bereiden
- Verhit de olie in de pan met dikke bodem en strooi zout en peper over de kippendijen.
- Bak de kippendijen - begin met ze op de velkant te leggen - allemaal goudbruin aan beide kanten. Dat zal zo'n 10 minuten duren. Leg de aangebakken kip apart op een bord en bak de uien en knofllok in het achtergebleven vet in dezelfde pan.
- Wanneer de uien zacht zijn geworden de kruiden er bij doen, de rijst en het overgebleven zout en peper.
- Dan gaat de kokosmelk er bij en het water. Roeren maar. Doe de kip er ook maar weer in.
- Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten op een zacht vuurtje door sudderen. Werk zo nu en dan rijst en kip om in de pan.
- Na 20 minuten de courgette blokjes er bij doen en weer goed omwerken.
- Laat 7 minuten zo staan op laag vuur en roer dan het citroen sap er door en de koriander snippers.
- Verdeel over de voorverwarmde borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een glas droge Gewurztraminer uit de Elzas bij
Agnes zegt: