KookJij

Kip met kokosmelk in de wok

Een smakelijke, simpele wokschotel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met kokosmelk in de wok te bereiden

Bak de in blokjes gesneden kipfilets samen met de ui in de wokpan. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de wokgroenten toe. Kook ondertussen de rijst. Voeg het bouillonblokje bij de groenten en kip in de wok. Goed omroeren, voeg dan het blikje kokosmelk toe en laat even inkoken. Voeg tenslotte naar smaak nog wat curry toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Theo, aan jou de keuze en met de appeltjes zal het zeker smaken. Groetjes Hilde KookJij
Theo

Theo zegt:
Met curry bedoel je dan gewone curry of madras curry?
Wil het zeker maken.
Appeltjes doe ik er dan ook meteen bij.

Ik hoor het graag.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Eenvoudig, maar erg lekker! Zelf maak ik ook wel eens dit soort variaties. Ik zag in de reacties staan, probeer er eens appel door, dit ga ik zeker eens proberen. Dat heb ik nog nooit geprobeerd.
Jan Verstraeten

Jan Verstraeten zegt:
Wok eenvoudig
janjaap

janjaap zegt:
Echt lekker dit, ik zou er nog 2 appels erin doen, dat maakt de smaak echt helemaal lekker.
Anneke

Anneke zegt:
Echt de moeite waard om te proberen. Ik was geen echte wokfan tot vandaag!

Om het dat ietjes extra te geven is het tof om madras curry te gebruiken. Smaakt des te beter af!
Smakelijk
kristien

kristien zegt:
Lekker! Curry is zeker nodig want de kokosmelk heeft een romige fletse smaak. Heb ook nog wat peper toegevoegd