Recept
« Terug naar recepten
Kip op blik
PT90M
Kip op blik
Een heerlijk kip op blik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
een vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip op blik te bereiden
-de kip goed afwassen van binnen en buiten
-de kip van binnen en buiten goed inmasseren met de kipkruiden (heeft die wel verdient als je dalijk leest wat hem te wachten staat, haha)
-het blik bier in een glas schenken (nog niet van drinken, even wachten nog, dat mag dalijk)
-van het blik bier de bovenkant met een blikopener eraf halen
-de helft van het bier terug in het blik schenken (en ja, nu mag je de rest opdrinken )
-de tomaat, knoflook, 2 eetlepels kipkruiden en het verkruimelde bouillonblokje in het bier erbij gooien en goed roeren
-nu komt het, je pakt de kip bij de poten en trekt hem met z'n achterste helemaal over het blik heen, zover als dat het gaat........
-nu zet je hem rechtop onder in de voorverwarmde oven van 180C
-nu mag je het 2e blik bier openmaken en leegdrinken om de beelden van je netvlies te krijgen, hahaha
-90 minuutjes in de oven
-heel voorzichtig de kip uit de oven halen want het bier word loeiheet
-blik verwijderen (beter met 2 man doen)
-kip doormidden knippen en eten!
-de kip van binnen en buiten goed inmasseren met de kipkruiden (heeft die wel verdient als je dalijk leest wat hem te wachten staat, haha)
-het blik bier in een glas schenken (nog niet van drinken, even wachten nog, dat mag dalijk)
-van het blik bier de bovenkant met een blikopener eraf halen
-de helft van het bier terug in het blik schenken (en ja, nu mag je de rest opdrinken )
-de tomaat, knoflook, 2 eetlepels kipkruiden en het verkruimelde bouillonblokje in het bier erbij gooien en goed roeren
-nu komt het, je pakt de kip bij de poten en trekt hem met z'n achterste helemaal over het blik heen, zover als dat het gaat........
-nu zet je hem rechtop onder in de voorverwarmde oven van 180C
-nu mag je het 2e blik bier openmaken en leegdrinken om de beelden van je netvlies te krijgen, hahaha
-90 minuutjes in de oven
-heel voorzichtig de kip uit de oven halen want het bier word loeiheet
-blik verwijderen (beter met 2 man doen)
-kip doormidden knippen en eten!
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Heb dit eens uitgeprobeerd en maak m'n gebraden kippetje niet meer anders, echt heel lekker!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
apu zegt:
kruidenvrouwke zegt:
monique zegt:
Liske zegt:
derbyke zegt:
lekkerbekske zegt: