Drink hierbij gemberthee of jasmijnthee.
Of koud bier.
Of een koele witte wijn of Rosé wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Tikka Masala
PT30M
Kip Tikka Masala
Kip Tandoori = Met botten.
Kip Tikka = Zonder botten.
DUS : Om Kip Tikka te maken, moet je in feite eerst Kip Tandoori klaar hebben gemaakt
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Tikka Masala te bereiden
- Haal de botten uit de kip en snij de kip in hapklare brokken (dus niet al te groot).
- Verhit de geklaarde boter in de grote pan en fruit daarin aan de knoflook en de gemberrasp tot de geuren goed loskomen.
- Doe er dan bij het tomaten-concentraat en de chili-poeder en roer goed door en verhit het een dikke halve minuut.
- Roer er de garam goed door en doe er dan de klein gesneden kip bij. Doe deksel op de pan, zet het vuur zo laagf mogelijk en laat de kip een tiental minuten de smaken opnemen.
- Dan gaat erbij het water, de suiker, ketchup en het eventuele zout en na goed te hebben doorgeroerd laten we dit nog eens 3 - 5 minuten door koken. Zet het vuur uit en roer de room er door.
- Geef er rijst bij en bestrooi met de gesnipperde korianderblaadjes.